Son Sümerbank kapatılıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Aralık 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyetin 10. yılında Atatürk tarafından kurulan ve döneme damgasını vuran Sümerbank'ın son mağazası da kapatılıyor. Ankara Ulus'ta bulunan Sümerbank'ın kapısına 8 Ocak 2007'de kilit vurulacak

ATATÜRK tarafından kurulan ve bir döneme damgasını vuran Sümerbank mağazalar zinciri, artık tarih oluyor. Kapatılma kararının ardından peş peşe tasfiye edilen Sümerbank mağzalarının sonuncusu olan Ankara Ulus Mağazası da, 8 Ocak tarihinde kapısına kilit vuracak.

2 MİLYON YTL'LİK MAL

Dayanıklı ve ucuz ürünleri ile tanınan

Sümerbank'ın depolarında kalan yaklaşık 2 milyon YTL'lik giyim eşyası ise bayram paketi olarak Başbakanlık tarafından afetzedelere dağıtılacak. Mağazalarda bulunan askeri mazlemeler ve botlar ise TSK'nin ihtiyacı için kullanılacak.

ELDEKİ MALLAR DAĞITILACAK

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Sümer Holding'in elindeki bulunan malların selden zarar gören vatandaşlara dağıtılması için Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu Genel Müdürlüğü'ne devredilmesini kararlaştırdı.

DEPODAKİ MALLAR SELZEDELERE GİDECEK

AlInan karar üzerine Sümerbank'ın

kendi ürettiği ve mağazaların kapanması nedeniyle depolarda kalan gömlek, takım elbise, pijama, iç çamaşarı, ayakkabı, battaniye gibi pek çok ürünün Başbakanlık'a devri gerçekleşti. Başbakanlık da, bu malları selzedelere bayram paketi olarak dağıtacak.

2 MİLYON YTL'LİK EŞYA KALDI

'Son mağaza'da elde kalan ve büyük bölümü selzedelere verilecek olan stok mallarının dökümü şöyle:

Konfeksiyon ceket: 19.026

Konfeksiyon takım elbise: 2.845

Gömlek 31.495

Kundura 50.458

Pijama, fanila, ceset torbası 111.598

Kışlık, yazlık gömlek 141.986

Değişik konfeksiyon 14.040

Bot 67.600

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber